Om rallyet

Velo Solex rally er en årlig tilbagevendende begivenhed, der finder sted lørdag i den sidste weekend i juni måned, på solskinsøen Bornholm, i den hyggelige by Svaneke.

Rallyet er et stjerneløb, med forskellige opgaver rundt omkring i byen. Efter hver opgave, skal man forbi torvet, og her bliver man hyldet af folket. Det er selv sagt ikke et løb der er på tid, men deltagernes formåen ude på de forskellige opgaver. Opgaverne spænder vidt, lige fra Velo Solex puslespil, reservedeles genkendelse samt andre opgaver der tester køreren og hans Velo Solex til det yderste.
Når vinderen er fundet, får han overdraget den gyldne hjelm på torvet, og der uddeles pæmier fra lokale butikker til flere af deltagerne.

Om søndagen mødes en del af entusiasterne, og der bliver kørt et såkaldt "fuldtank-løb" løb ud i den Bornholmske natur.
Velo Solex rallyet er startet i 1997 af nu afdøde Tage Nissen Petersen. Frem til 2011 var det Lars Bjerremand der stod for løjerne. 2012 og til 2023 var det Erik Hansen der prøvede kræfter med rallyet. I 2024 overdrog Erik Hansen rallyet til hans yngste datter Elisabeth Gräs og hans ældste barnebarn Noa Gräs.

Fælles for alle år er dog at løbet ville kun kunne gennemføres sammen med alle de gode sponsorer der igennem tiden har hjulpet med præmier til vinderene.
Vi ses i Svaneke til Velo Solex rally!
Eksempel på rutekort fra 2015: